680x220_training_camp_vol2_1

Alkuvuodesta Peurunka disc golf training centerissä järjestetyt valmennusleiriviikonloput ovat olleet suosittuja ja keränneet osallistujia laajalti eri puolilta Suomea. Pelaajia on saapunut leireille Helsingistä, Sipoosta, Kotkasta, Tampereelta, Porista, Vaasasta, Jyväskylästä, Äänekoskelta, Laukaasta ja Puuppolasta oppimaan uutta, kehittämään taitojaan sekä kokemaan yhdessä Peurungan ainutlaatuisen frisbee spirit -hengen.

Eräs pisimpään lajia harrastaneista suomalaisista ja yhä aktiivisesti pelaava Marko Timonen vieraili helmikuun training campillä ja kiteyttikin asian ytimekkäästi leirin loppupalaverissa: ”Teillä on täällä Peurungassa erinomaisen hyvä henki, Peurunka spirit”

Koko viikonlopun kestoiset leirit sisältävät paljon informaatiota, valmennusta ja harjoitteita. Treenaaminen talvella sisätiloissa, rentoutuminen kylpylässä, Peurungan ravintoloiden maukas ruoka sekä lauantai-iltoina esiintyvät Suomen eturivin artistit muodostavat kokonaisuuden, joka kaikkien lajin harrastajien kannattaisi kokea.

Tarinat frisbeen kehityksestä kohti nykypäivää, värittävät viikonlopun kulkua ja toimivat kanavana siirtää uudelle frisbeegolfsukupolvelle tietoa, mistä ollaan tultu ja mitä on perinteinen spirit of the game – reilun pelin urheiluhenki.

680x220_training_camp_vol2_2

Valmennusleirien tähtivieraana on ollut Seppo Paju. Yhteistyö nuoren tähden kanssa on mutkatonta, sillä hän omaa esimerkillisen asenteen lajiin, omaan tekemiseen sekä valmennettavien ohjaamiseen. On hienoa että Suomessa on mallikelpoisia nuoria urheilijoita, joiden asenne- ja arvomaailma on jo alle 20-vuotiaana harvinaisen kypsä.

Nöyryys on avain menestykseen ja Seppo Paju ymmärtää itsekin oppivansa koko ajan uutta, työskennellessään ammatikseen lajin parissa. Leiriviikonloppujen koulutuksen pedagogisesta sisällöstä ja valmennuksen kokonaisuudesta vastaa Disc Golf Training Centerin koulutuspäällikkönä työskentelevä Visa Ruuhinen.

Disc Golf Training Centerin tarjoama koulutus ja valmennus palvelee aktiiviharastajien ja kilpapelaajen valmistautumista tulevaan kauteen hyvin. Lajin konkareiden tietomäärä, yhdistettynä nuoren urheilutähden energiseen tekemiseen, muodostavat kokonaisuuden joka on sisällöltään ja laadultaan erinomainen. Heittotekniikan syväanalyysi, sekä henkilökohtainen opastus ja valmennus, antavat koulutettaville tietoa mitkä osa-alueet heidän pelissään kaipaavat eniten kehitystä.

Frisbeegolf on nykyaikainen luontoliikuntalaji, joka liikuttaa vuosittain arviolta 200 000 suomalaista. Aktiiviharrastajia on noin 50 000, joista kilpapelaajat edustavat vain muutamaa prosenttia. Laji on luonteeltaan amatööriurheilua ja palkintorahoilla itsensä elättäviä ammattilaisia on maailmassa vain kourallinen.

Hyvä lähtökohta frisbeegolfin tulevaisuudelle onkin lajin edullisuus ja se että sitä voi harrastaa lifestyle-lajina. Suurin osa harrastajista pelaakin Suomen eri radoilla kaveriporukoissa hauskaa pitäen, vailla sen suurempia kilpaurheilullisia tavoitteita.

680x220_training_camp_linkkikuva

Suomalaiset ovat heittäjäkansaa ja monen lajin aloittaneen vaivana on kipeytynyt käsivarsi. Frisbee-kiekkoa ei heitetä riuhtomalla ja voimalla, vaan kyseessä on tekniikkalaji. Juuri siksi kannattaakin tulla valmennusleirille ja saada laajat tiedot heittotekniikoista, kiekoista sekä lajin perusarvoista, jotta lajia voi harrastaa rennosti, hyvässä hengessä ja vailla sen suurempia paineita. Frisbeegolf – lajina rentous.

>> Training Camp Vol.4
>> valmennusleiriviikonlopun ohjelma ja aikataulu